Bug 383931 - DVD rip to mpeg4 format fails
Summary: DVD rip to mpeg4 format fails
Status: REPORTED
Alias: None
Product: k3b
Classification: Applications
Component: Video DVD (show other bugs)
Version: 18.08.1
Platform: Archlinux Linux
: NOR normal (vote)
Target Milestone: ---
Assignee: k3b developers
URL:
Keywords:
: 394779 412505 432868 435723 436560 436827 (view as bug list)
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2017-08-23 22:14 UTC by Patrick Silva
Modified: 2022-05-24 18:01 UTC (History)
12 users (show)

See Also:
Latest Commit:
Version Fixed In:


Attachments
debug output (50.14 KB, application/x-xz)
2017-08-23 22:19 UTC, Patrick Silva
Details
nero disc speed (37.32 KB, image/png)
2017-08-24 16:47 UTC, Patrick Silva
Details
debug info (731.43 KB, text/plain)
2017-08-24 20:41 UTC, Patrick Silva
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Patrick Silva 2017-08-23 22:14:05 UTC
Debug output attached.
Comment 1 Patrick Silva 2017-08-23 22:19:34 UTC
Created attachment 107491 [details]
debug output
Comment 2 Leslie Zhai 2017-08-24 02:07:41 UTC
Hi Jim,

> https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=381131#c7

Please help ArchLinux users, thanks!

Regards,
Leslie Zhai
Comment 3 Jim 2017-08-24 14:42:27 UTC
There is substantial (but not conclusive) evidence that much of this log has to do with either a corrupt DVD:

https://bugs.debian.org/cgi-bin/bugreport.cgi?bug=845271

and/or an older version of mencoder:

http://lists.mplayerhq.hu/pipermail/mencoder-users/2016-April/013570.html

... having nothing really to do with transcode itself.  What DVD is it that you're trying to rip?  Does the DVD play well, otherwise?  Does Leslie Zhai's recommendation of using kdenlive instead work at all?:

https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=360170#c21

(or, really, is there *any* other software on the same system that can rip/read/play the DVD without issue?  and if so, what SW?).

--Jim
Comment 4 Jim 2017-08-24 14:46:52 UTC
(also, is this on archlinux-2017.08.01-x86_64?)
Comment 5 Patrick Silva 2017-08-24 16:47:34 UTC
Created attachment 107501 [details]
nero disc speed

Thanks Leslie and Jim.

My system is Antergos, my mencoder is 37916-2 from Arch repositories.
I tested three discs on K3b, all dvd video, and always I get the same fail.
I tried rip one of the discs with handbrake, but rip process failed at 27%.
I tried rip the same disc using handbrake on windows 7 installed on the same hardware: failed at 27% too.
Again in windows 7 I ran a disc surface test with nero disc speed: no problem found (see the screenshot).
I tried rip the same disc on windows 7 using ConvertXtoVideo Ultimate software: whole disc was ripped without any problem.
Comment 6 Patrick Silva 2017-08-24 20:12:02 UTC
My mistake. Handbrake fails at 44%.
The file generated by ConvertXtoVideo Ultimate freezes at ~27min, the same freeze hapeens when I play the disc.
Ok, I think the original files burmed on this disc were corrupted.

I tested the others two discs on Antergos: I can rip both using handbrake, but K3b fails to rip them.
Comment 7 Jim 2017-08-24 20:15:19 UTC
Are the other two discs some popular movie that I may have a copy of on which to test?  If so, what are they?  Can you attach k3b output for at least one of the other two discs?

Thanks,
--Jim
Comment 8 Patrick Silva 2017-08-24 20:41:29 UTC
Created attachment 107504 [details]
debug info

Thank you again Jim.

These two dvds are musical videos/concert, debug info in my attachment.
Comment 9 Patrick Silva 2017-08-24 20:42:50 UTC
I forgot to say that this problem happens on two comnputers running the same distro.
Comment 10 Leslie Zhai 2017-08-25 01:24:59 UTC
> Does Leslie Zhai's recommendation of using kdenlive instead work at all?

yes, kdenlive is better choice than transcode, kdenlive use up-to-date libAV, but transcode use very old library, and my wife prefer to use kdenlive :)
Comment 11 Jim 2017-08-25 12:58:01 UTC
I notice you're performing a two-pass encoding.  I'm just curious, does it work better if you opt for a single-pass encoding?  I seem to recall that selection being a necessity for mine to work.
Comment 12 Patrick Silva 2017-08-25 13:22:34 UTC
(In reply to Jim from comment #11)
> I notice you're performing a two-pass encoding.  I'm just curious, does it
> work better if you opt for a single-pass encoding?
Two-pass fails after some progress. Single-pass does not even start, it fails immediately.
Comment 13 Jim 2017-08-28 20:45:20 UTC
I'm not having much success.  Did you happen to patch transcode, as per:

  https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/transcode/+bug/1099201

My virtualbox antergos k3b calls out transcode properly.  I can run transcode manually using the same command-line that k3b reports.  It runs for a while but then just segfaults.  I'm currently trying to learn how to recompile arch packages in order to apply the patch above.
Comment 14 Patrick Silva 2017-08-28 21:18:36 UTC
hummm, it's a old problem.
Unfortunately I dont know apply patches.
Rip to xvid is working here.
Comment 15 Patrick Silva 2018-05-31 20:19:49 UTC
*** Bug 394779 has been marked as a duplicate of this bug. ***
Comment 16 Albert Astals Cid 2019-10-02 17:32:19 UTC
*** Bug 412505 has been marked as a duplicate of this bug. ***
Comment 17 Patrick Silva 2021-05-30 22:57:37 UTC
*** Bug 436827 has been marked as a duplicate of this bug. ***
Comment 18 Patrick Silva 2021-05-31 00:31:33 UTC
*** Bug 436560 has been marked as a duplicate of this bug. ***
Comment 19 Patrick Silva 2021-06-01 02:30:03 UTC
*** Bug 435723 has been marked as a duplicate of this bug. ***
Comment 20 Patrick Silva 2021-06-03 16:01:03 UTC
*** Bug 432868 has been marked as a duplicate of this bug. ***
Comment 21 Axel Braun 2022-05-24 18:01:34 UTC
(In reply to Patrick Silva from comment #14)
> hummm, it's a old problem.
> Unfortunately I dont know apply patches.

Seems that the bitbucket repo with the patch is gone in between....

> Rip to xvid is working here.

I tried with:
K3b Version: 22.4.1
KDE Version: 5.93.0
Qt Version:  5.15.2
Kernel:      5.17.9-1-default

and ripping to xvid does not work