Bug 452322 - KaddressBook does not let me add Google account
Summary: KaddressBook does not let me add Google account
Status: REPORTED
Alias: None
Product: kaddressbook
Classification: Applications
Component: general (show other bugs)
Version: 5.19.2
Platform: Fedora RPMs Linux
: NOR major with 20 votes (vote)
Target Milestone: ---
Assignee: kdepim bugs
URL:
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2022-04-06 11:19 UTC by David
Modified: 2022-07-11 18:38 UTC (History)
2 users (show)

See Also:
Latest Commit:
Version Fixed In:


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description David 2022-04-06 11:19:53 UTC
SUMMARY
Adding a google account from KaddressBook results in nothing. 


STEPS TO REPRODUCE
1. File → new → add address book
2. choose google
3. authenticate

OBSERVED RESULT
Nothing happens after closing the config dialog

EXPECTED RESULT
When it worked, google calendar and contacts were regularly updated and shown.

SOFTWARE/OS VERSIONS
Windows: 
macOS: 
Linux/KDE Plasma: 5.15.17-200.fc35.x86_64
(available in About System)
KDE Plasma Version: 5.24.3
KDE Frameworks Version: 5.91.0
Qt Version: 5.15.2

ADDITIONAL INFORMATION
Issue also affects Korganizer. It feels like it started once I had configured a EWS account, but I don't know for sure.
Comment 1 r.kunschke 2022-07-11 11:12:52 UTC
The problem still remains since months or longer.
There are lot of duplicated bug reports which shows the importance.

https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=446580
https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=451621
https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=452322
https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=359178
https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=332224
Comment 2 David 2022-07-11 18:38:19 UTC
(In reply to r.kunschke from comment #1)
> The problem still remains since months or longer.
> There are lot of duplicated bug reports which shows the importance.
> 
> https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=446580
> https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=451621
> https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=452322
> https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=359178
> https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=332224

Yup, can confirm, still present for me as well