Bug 396644 - Freeze when clicking play after clicking in an empty area of the timeline
Summary: Freeze when clicking play after clicking in an empty area of the timeline
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: kdenlive
Classification: Applications
Component: Video Display & Export (show other bugs)
Version: 16.12.2
Platform: Debian stable Linux
: NOR crash (vote)
Target Milestone: ---
Assignee: Jean-Baptiste Mardelle
URL:
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2018-07-18 18:43 UTC by Fabian
Modified: 2019-09-08 14:30 UTC (History)
3 users (show)

See Also:
Latest Commit:
Version Fixed In:
fritzibaby: timeline_corruption+


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Fabian 2018-07-18 18:43:19 UTC
Whenever I click on the play button after clicking in any empty area in the timeline (not a clip), the program freezes.

Here's a video of it, you can see that play/pause works fine before clicking in the timeline: https://youtu.be/toYk9BzGYSg

You probably need a log for this, where can I find it? I already tried just running it from the terminal, but there's no useful output.
Comment 1 Kfir 2018-08-10 22:51:22 UTC
(In reply to Fabian from comment #0)
> Whenever I click on the play button after clicking in any empty area in the
> timeline (not a clip), the program freezes.
> 
> Here's a video of it, you can see that play/pause works fine before clicking
> in the timeline: https://youtu.be/toYk9BzGYSg
> 
> You probably need a log for this, where can I find it? I already tried just
> running it from the terminal, but there's no useful output.

hey, i can confirm this happens on windows 7 x64 bit.
everytime i try to play a clip it freezes.
Comment 2 Fabian 2018-08-11 00:29:14 UTC
(In reply to Kfir from comment #1)
> (In reply to Fabian from comment #0)
> > Whenever I click on the play button after clicking in any empty area in the
> > timeline (not a clip), the program freezes.
> > 
> > Here's a video of it, you can see that play/pause works fine before clicking
> > in the timeline: https://youtu.be/toYk9BzGYSg
> > 
> > You probably need a log for this, where can I find it? I already tried just
> > running it from the terminal, but there's no useful output.
> 
> hey, i can confirm this happens on windows 7 x64 bit.
> everytime i try to play a clip it freezes.

Only after clicking on an empty spot of the timeline or always? Only if there is a clip or always?
Comment 3 Kfir 2018-08-11 01:16:53 UTC
(In reply to Fabian from comment #2)
> (In reply to Kfir from comment #1)
> > (In reply to Fabian from comment #0)
> > > Whenever I click on the play button after clicking in any empty area in the
> > > timeline (not a clip), the program freezes.
> > > 
> > > Here's a video of it, you can see that play/pause works fine before clicking
> > > in the timeline: https://youtu.be/toYk9BzGYSg
> > > 
> > > You probably need a log for this, where can I find it? I already tried just
> > > running it from the terminal, but there's no useful output.
> > 
> > hey, i can confirm this happens on windows 7 x64 bit.
> > everytime i try to play a clip it freezes.
> 
> Only after clicking on an empty spot of the timeline or always? Only if
> there is a clip or always?

went back to check again, and it happens always.
every time i try to play a clip it freezes, then releases (but doesn't play the clip) then another click freezes it again.
Comment 4 Fabian 2018-08-11 01:50:48 UTC
(In reply to Kfir from comment #3)
> (In reply to Fabian from comment #2)
> > (In reply to Kfir from comment #1)
> > > (In reply to Fabian from comment #0)
> > > > Whenever I click on the play button after clicking in any empty area in the
> > > > timeline (not a clip), the program freezes.
> > > > 
> > > > Here's a video of it, you can see that play/pause works fine before clicking
> > > > in the timeline: https://youtu.be/toYk9BzGYSg
> > > > 
> > > > You probably need a log for this, where can I find it? I already tried just
> > > > running it from the terminal, but there's no useful output.
> > > 
> > > hey, i can confirm this happens on windows 7 x64 bit.
> > > everytime i try to play a clip it freezes.
> > 
> > Only after clicking on an empty spot of the timeline or always? Only if
> > there is a clip or always?
> 
> went back to check again, and it happens always.
> every time i try to play a clip it freezes, then releases (but doesn't play
> the clip) then another click freezes it again.

Then that's a different issue.
Comment 5 emohr 2018-10-08 19:36:08 UTC
@Fabian. Test with the newest version: 18.08.1
Comment 6 emohr 2019-08-25 12:47:30 UTC
This issue should be solved.

Linux
Please try with the current Kdenlive AppImage version 19.08.0a to see if there are any packaging issues https://files.kde.org/kdenlive/release/ 

If the problem/issue doesn't occur when using the AppImage, then it's your configuration or packaging.

Windows
Please try with the current Kdenlive version 19.08.0
Comment 7 Fabian 2019-08-25 19:33:43 UTC
(In reply to emohr from comment #6)
> This issue should be solved.
> 
> Linux
> Please try with the current Kdenlive AppImage version 19.08.0a to see if
> there are any packaging issues https://files.kde.org/kdenlive/release/ 
> 
> If the problem/issue doesn't occur when using the AppImage, then it's your
> configuration or packaging.
> 
> Windows
> Please try with the current Kdenlive version 19.08.0

I will try it when I have a bit more time again. Syntaptic on Debian only shows version 16.12.2-1.
Comment 8 Fabian 2019-09-08 14:30:58 UTC
Confirmed fixed, no freeze anymore!