Bug 368350 - folder full text search doesn't work : folder status always 'still not indexed'
Summary: folder full text search doesn't work : folder status always 'still not indexed'
Status: CONFIRMED
Alias: None
Product: kmail2
Classification: Applications
Component: search (show other bugs)
Version: 5.1.3
Platform: Kubuntu Linux
: NOR grave with 60 votes (vote)
Target Milestone: ---
Assignee: kdepim bugs
URL:
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2016-09-06 18:25 UTC by Tom Chiverton
Modified: 2017-04-27 10:40 UTC (History)
6 users (show)

See Also:
Latest Commit:
Version Fixed In:


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Tom Chiverton 2016-09-06 18:25:42 UTC
Full text search does not work.

Baloo is running though files in .local/share/baloo/email are untouched since Oct 2015.

akonadi_baloo_indexer and  /usr/bin/akonadi_imap_resource are running

Right clicking an IMAP folder, properties, maintaince 'enable' is ticked, but status is 'still not'

Reproducible: Always

Steps to Reproduce:
1. tools, find
2. search in all, subject contains e
3. search


Actual Results:  
no results, search complete message

Expected Results:  
many results, search complete message
Comment 1 Tom Chiverton 2016-09-06 18:38:46 UTC
After running balooctl stop I removed .local/share/baloo/emai* and rebooted.

Baloo appears hung :

$ balooctl status
Baloo File Indexer is running
Indexer state: Indexing file content
Indexed 15615 / 117946 files
Current size of index is 76.73 MiB

how do I find out what it is actually doing ?

Toggleing search off and on via system settings then rechecking just returns it to the same position.
Comment 2 Burkhard Lück 2016-09-09 08:39:51 UTC
same system + version, same issue :-(
Comment 3 Jens 2017-04-10 05:27:58 UTC
Same Issue with Kmail 5.2.3
Comment 4 Clemens 2017-04-15 18:43:59 UTC
Same issue on Kubuntu 17.04 using Kmail 5.2.3
 
This is bug is a deal breaker for me. It's the only reason I use Thunderbird.
Comment 5 Jens 2017-04-25 05:15:03 UTC
there is soon a solution?
Comment 6 Laurent Montel 2017-04-25 07:51:44 UTC
We fixed a lot of bug about it in 5.5.0.
Could you test it please ?
Regards
Comment 7 Jens 2017-04-25 11:47:25 UTC
(In reply to Laurent Montel from comment #6)
> We fixed a lot of bug about it in 5.5.0.
> Could you test it please ?
> Regards

KDE 5.5.0 or KMAIL 5.5.0? 
i use KDE-Plasma 5.9.4 and KDE-Framework 5.31.0
Comment 8 Christoph Feck 2017-04-26 18:11:39 UTC
KDEPIM version -> KDE Applications releases mapping:

5.5.x -> 17.04.x
5.4.x -> 16.12.x
5.3.x -> 16.08.x
5.2.x -> 16.04.x
5.1.x -> 15.12.x

(completely independend of Plasma or KF5 frameworks releases)
Comment 9 Metko 2017-04-27 10:40:42 UTC
(In reply to Laurent Montel from comment #6)
> We fixed a lot of bug about it in 5.5.0.
> Could you test it please ?
> Regards

Version 5.5.0 (from KDE Applications 17.04) has the same problem.