Bug 368027 - kstars -> EKOS -> INDI -> CCD Simulator -> ./kstars: symbol lookup error: ./kstars: undefined symbol: from64tobits_fast
Summary: kstars -> EKOS -> INDI -> CCD Simulator -> ./kstars: symbol lookup error: ./k...
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: kstars
Classification: Applications
Component: general (show other bugs)
Version: git
Platform: OpenSUSE Linux
: NOR normal (vote)
Target Milestone: ---
Assignee: Jasem Mutlaq
URL:
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2016-08-30 22:17 UTC by Oliver Krückel
Modified: 2016-09-15 14:27 UTC (History)
0 users

See Also:
Latest Commit:
Version Fixed In:


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Oliver Krückel 2016-08-30 22:17:35 UTC
Hello,

I use the latest INDI version of the indi git repository.

If I define in EKOS a profile including the CCD Simulator (CCD or Guider) and I like to get a exposure, EKOS/KStars run in the follow error and crash:
./kstars: symbol lookup error: ./kstars: undefined symbol: from64tobits_fast
(I think from64tobits_fast is from indi, but indiserver and indi_simulator_ccd are still running after kstars crash)

I get this error with follow kstars version on opensuse:
latest master form the kstars git repository
from http://download.opensuse.org/repositories/KDE
kstars-16.08.0-1.7.x86_64 and kstars-16.11.60git.20160829T103141~187e93a-205.1.x86_64 - each compiled from the sources rpms

OS: openSUSE Leap 42.1 (x86_64)

With skychart-3.11-3275.x86_64 the INDI CCD Simulator works well, no error.

regard o.k.
Comment 1 Christoph Feck 2016-08-31 17:47:01 UTC
> I use the latest INDI version of the indi git repository

Then you also need to recompile kstars.

I suggest to report this to INDI developers, asking to double-check if the changes are API/ABI compatible (if they have those guarantees).
Comment 2 Oliver Krückel 2016-08-31 18:31:45 UTC
I compile kstars any time if I get a src updated (form indi or kstars)!

For your info: my sbig cameras and my canon DSLR works well!

I have creat a new topic at the INDi Forum, with note to this bug.
Comment 3 Oliver Krückel 2016-09-15 14:27:21 UTC
Fixed,

On my system, there were 2 indiserver old / new version and kstars took the old version! I remove the old version of indiserver, now it's working.

My mistake!

regards o.