Bug 356283 - Any message contents that shows in the message preview bottom pane shows <<< Grantlee theme "" is not valid >>> prefixed to the actual msg body
Summary: Any message contents that shows in the message preview bottom pane shows <<< ...
Status: REPORTED
Alias: None
Product: kmail2
Classification: Applications
Component: message list (show other bugs)
Version: 5.2.2
Platform: Kubuntu Linux
: NOR major (vote)
Target Milestone: ---
Assignee: kdepim bugs
URL:
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2015-12-04 16:15 UTC by smihaila
Modified: 2017-04-11 19:53 UTC (History)
4 users (show)

See Also:
Latest Commit:
Version Fixed In:


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description smihaila 2015-12-04 16:15:01 UTC
For any message that is currently selected in the message view pane, the message preview/reader pane will always show this text affixed BEFORE the actual message body:

Grantlee theme "" is not valid

The same thing happens whenever I double click on the message to open the composer in "E-mail Forward" mode.

When I hit reply/reply all though, the odd Grantlee theme bogus text does NOT show up.

Please advise smihaila@gmail.com when this is fixed - it's unbearable and it makes me downgrade back to what i was having before - K/Ubuntu 10.x WAS P-E-R-F-E-C-T.

Reproducible: Always
Comment 1 Laurent Montel 2015-12-04 16:52:24 UTC
Version ?
Change your theme in view -> headers
Comment 2 smihaila 2015-12-05 02:04:43 UTC
I thought I've provided the version info in the bug ticket.  I'm not in front of PC right now, but it was the kmail2 that came with KUbuntu x86_64 15.10 (upgraded from 14.x).

I've tried switching between those 3 themes (Classic, Smart, Smart with click) but to no avail. The odd and annoying message shows up in any of those themes.

Thanks for following up.
Comment 3 Laurent Montel 2015-12-05 15:38:28 UTC
ok but which is kmail version ?
I don't know kubuntu :)
So kmail -> help -> about kmail
Comment 4 smihaila 2015-12-07 16:19:10 UTC
Sorry for the late reply. Now I understand why I wasn't able to provide the kmail2 version info itself - it's because the bug ticket's version drop-down has 4.14.7 as highest version for product = kmail2.

The KDE Mail version I'm using is 5.0.2

Thank you.
Comment 5 smihaila 2015-12-09 15:44:45 UTC
I think have a better understanding on what's causing that.
After going to Main Menu->View->Headers->Download New Themes... and making sure to download the "Modern Headers" (by Tovok7), the issue disappeared.

It's good that I have remembered the Header theme which I was using in the former KUbuntu 14.10.

Hope this is helpful. Could someone take a look into the code which retrieves the KDE Mail user settings and tries to unconditionally apply them even if runtime conditions are not met (i.e. the specific Header theme not actually being available)?

Thank you.
Comment 6 OlafLostViking 2016-07-11 16:12:24 UTC
Using KMail 5.2.2 within Kontact.

Switching from an additionally installed theme to a default one is not saved by KMail. The formerly selected one is preferred on every start. After uninstalling this additional theme, the error message of the OP is shown and even now persistently selecting a default theme is not possible.

But it seems that switching the theme in a stand-alone KMail, the settings are saved and after that even the embedded KMail within Kontact seems to use the correct theme.
Comment 7 Xavier Corredor Llano 2016-08-31 19:01:41 UTC
Maybe is a different bug, but I can confirm that Kmail inside Kontact suite not saved the theme. 

Steps: 
1. Open kontact and go to kmail
2. Change your theme in view -> headers
3. Restart Kontact, 

Result: The theme switched not saved

Only work if open Kmail without Kontact

Kontact/kmail version: 5.3.0