Bug 294121 - usablity issue with the queue 'play-mode' selected
Summary: usablity issue with the queue 'play-mode' selected
Status: CONFIRMED
Alias: None
Product: amarok
Classification: Applications
Component: Playlist (show other bugs)
Version: 2.8.0
Platform: OpenSUSE Linux
: NOR minor (vote)
Target Milestone: ---
Assignee: Amarok Developers
URL:
Keywords:
Depends on:
Blocks: extramile
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2012-02-15 02:57 UTC by Harland Coles
Modified: 2013-12-01 19:01 UTC (History)
4 users (show)

See Also:
Latest Commit:
Version Fixed In:
myriam: Usability?


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Harland Coles 2012-02-15 02:57:48 UTC
Version:           2.5.0 (using KDE 4.7.4) 
OS:                Linux

Testing in 2.5, an odd usablity issue with the queue 'mode' arises, in previous version as well.

When selecting "Only queue" play mode and dbl-clicking a track in playlist
(nothing in queue), the track plays -- ok this is fine.  
But when track finishes, clicking on play button, the action hangs with play button depressed -- 'ahh, what's happening?'.  Clicking play button again releases/ undepresses, with no action.

The play button should either pop back and/or a warning "Queue Empty" (or could revert to "Standard" play-mode).

This will/can confuse any user not thinking an empty queue is being selected as play source.


Reproducible: Always

Steps to Reproduce:
Add track(s) to playlist
Select 'play-mode' to "Only queue"
(note: nothing in queue)
dbl-click track to play, wait till finish (skip to end..)
click play button


Actual Results:  
play button depressed with no action

Expected Results:  
play current track, or no action with warning
Comment 1 Mayank Madan 2012-12-01 05:03:45 UTC
Problem Persist in v2.6.0-421-gf66a306 (except it doesn't really hang)
Comment 2 Mayank Madan 2012-12-19 05:53:43 UTC
Can reproduce this in v2.6.90-26-gbcdd84c
Comment 3 Mayank Madan 2012-12-19 19:01:45 UTC
I added tracks in the playlist, queue mode was selected but nothing was in queue, played a song and after finishing the song, I pressed play button which remained depressed
Comment 4 Myriam Schweingruber 2012-12-21 14:37:11 UTC
Setting status to confirmed, add to ExtraMile.
Comment 5 Mikhail Ivchenko 2013-12-01 15:17:02 UTC
Can reproduce this in v2.8.0