Bug 305439

Summary: Open Sans does not support Latin–2
Product: www.kde.org Reporter: Christopher Yeleighton <giecrilj>
Component: generalAssignee: Frédéric Sheedy <sheedy>
Status: RESOLVED WORKSFORME    
Severity: normal CC: kde.org, sheedy
Priority: NOR    
Version: unspecified   
Target Milestone: ---   
Platform: openSUSE RPMs   
OS: Linux   
URL: http://userbase.kde.org/Special:SpecialPages
Latest Commit: Version Fixed In:
Attachments: User Base in Polish with and without Open Sans

Description Christopher Yeleighton 2012-08-19 15:50:18 UTC
The typeface "Open Sans" used for user base interface does not support Latin–2.  The text looks very inconsistent as glyphs from other fonts are interleaved with glyphs from Open Sans.  The extended glyphs are either bolder or thinner, either bigger or smaller than the base glyphs.

Reproducible: Always

Steps to Reproduce:
  0. Log in to the user base and set your interface language to Polish.
   1. Tell Mozilla Firefox to navigate to the offending location.

Actual Results:  
  1. The text looks inconsistent.

Expected Results:  
  1. Let the text look consistent.

If you disable Open Sans in bootstrap.css, the text looks normal again.
Comment 1 Christopher Yeleighton 2012-08-19 15:53:58 UTC
Created attachment 73302 [details]
User Base in Polish with and without Open Sans
Comment 2 Christopher Yeleighton 2012-08-19 20:39:51 UTC
It looks right in Konqueror (WebKit).
<URL: http://input.mozilla.org/pl/opinion/3159250 >
Comment 3 Frédéric Sheedy 2015-01-13 17:44:43 UTC
Seems fixed. Could you confirm?
Comment 4 Will Entriken 2015-01-27 22:29:04 UTC
I am confirming fixed on major browsers. Mac / Chrome. Ubuntu / Chrome. Ubuntu / Firefox.

Recommending close.